Annonce

Annonce

Brev:

Dreng drikker meget mælk


20. august 2007

Alder:
11 mdr.

Dreng drikker meget mælk

Hej Helen

Axel på 11 måneder har, praktisk talt siden han startede i vuggestue, drukket helt utrolig meget mælk aften/nat. Indkøringen var lidt hård, de første 2 uger græd han når vi afleverede ham og når vi hentede ham. Oveni det fik han et voldsomt tandudbrud med 4 nye tænder i den ene side og 2 i den anden. Han har bidt meget i sine fingre og savlet helt utroligt.

Jeg ved ikke om nogle af disse faktorer spiller ind. Situationen lige nu er, han bliver puttet kl. 19.30-20.00 hvor han får 200-250 ml mme. Så vågner nærmest på klokkeslet kl. 24 og er meget ulykkelig indtil han får en flaske hvor han spiser 200 ml og igen kl. 05.00 vågner han og skal have endnu 200 ml mme. Det er da helt ekstremt er det ikke? ydermere har vi oplevet flere gange at han tisser igennem ble og tøj fordi bleen simpelthen ikke kan indeholde så meget. Ydermere er det hårdt nu hvor vi begge arbejder, at skulle op 2 gange for at give ham flaske.

Jeg ved som sagt ikke om det er tænderne der spiller ind. Jeg har også fået tanken om han får nok at spise i vuggestuen. Han kan ikke spise morgenmad herhjemme da han altid lige skal være vågen et godt stykke tid, så det får han i vuggestuen. Desværre kan de ikke tilbyde ...


Annonce

... grød men der er müsli, yoghurt, rugbrød og knækbrød.

Så får de på stuen knækbrød igen kl. 9

kl. 11 får de så frokost som er varm mad. Her er det min fornemmelse at børnene selv får lov til at sidde og spise - ligegyldigt alder. I de 2 uger hvor jeg kørte Axel ind var der stort set ingen af børnene der blev "madet" og for en dels vedkommende virkede det som at der landede mere mad på gulvet/stolen/mælkeglasset etc. end i maven. Pædagogernes devise lader til at være "hvis de er sultne spiser de"!

kl. 14 får de frugt og brød/klatkager eller lignende

kl. 16 henter vi ham og der får han næsten altid noget frugt / frugtstang med en kiks, skorpe eller brød til og vand eller mælk. Generelt set virker han ekstremt tørstig når han kommer hjem derfra.

kl. 18 spiser vi så aftensmad hvor han får det samme som os. Han nærmest nægter at blive "madet" og vil selv spise med fingrene hvilket også går meget godt når det er faste ingredienser. Han er meget glad for havre og risengrød og her er det ok at vi mader ham.

Kan du give et bud på årsagen til det store mælkebehov og et råd til hvordan vi får trappet lidt ned så vi kan undgå flasken kl. 24 og sove igennem til kl. 5?

Mange hilsner
Pelle

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Aftensmad og natteroderi

Kære Helen. Tak for dine tidligere råd og vejledning. Jeg kunne godt bruge...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce